Home Theatercollectie: Schenken
Schenken
In de schatkamer, depot Theatercollectie. Foto: Jochem Jurgens, 2014

Schenken aan de theatercollectie

Heeft u een bijzonder theaterarchief in uw bezit, een affiche op zolder liggen of ander uniek materiaal dat u aan de theatercollectie zou willen schenken? Vult u dan dit formulier in en wij nemen dan contact met u op.

Contact

Heeft u een vraag over schenken aan de theatercollectie? Neemt u dan contact op met Collectiespecialist en Conservator uitvoerende kunsten & media:
Dhr. Hans van Keulen
Tel. 020-525 4998
j.h.k.vankeulen@uva.nl

Schenking circuscollectie Linssen

Een voorbeeld van een waardevolle schenking was de circuscollectie van Herman Linssen. In 2010 ontving TIN één van de grootste verzamelingen circusmaterialen uit Europa. Deze collectie van de verzamelaar Herman Linssen uit Weert bestaat o.a. uit foto’s, affiches, boeken en programmaboekjes. Een groot deel van de collectie blijft voorlopig onder beheer van de schenker, maar in 2010 zijn 5.000 affiches naar het depot van het TIN getransporteerd. Deze zijn stuk voor stuk genummerd, beschreven en verantwoord opgeborgen. Deze internationale collectie wordt samen met de andere circuscollectie beherende instellingen in Nederland, Bijzondere Collecties van de UB Amsterdam en St. Circuscollectie Jaap Best, gedigitaliseerd zodat ze online voor een groot publiek te zien zijn.

Bekijk hier een filmpje waarin de heer Linssen zijn collectie laat zien: