Home FAQ
Ik wil materiaal aanbieden aan de TIN Collectie. Waar kan ik terecht?
De TIN collectie wordt vanaf 2013 beheerd door Bijzondere Collectie van de UvA. Stichting TIN en UvA streven er samen naar de collectie levend te houden dus uw bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Er zijn echter wel voorwaarden aan schenkingen verbonden. Kijkt u voor schenkingscriteria, voorwaarden en voordelen op de website van Bijzondere Collecties.

Heeft u vragen over schenkingen? Neemt u dan contact op met Conservator uitvoerende kunsten bij Bijzondere Collecties:
Hans van Keulen
Tel. 020-525 4998
j.h.k.vankeulen@uva.nl

Wij danken u voor uw begrip voor het feit dat we niet in staat zijn om uw schenking zonder meer te accepteren.

Bezitten jullie de theatertekst ... en kan ik deze lenen?
U kunt hiervoor de TIN Collectiedatabase raadplegen. U zoekt dan onder het kopje III. Museumcollectie en mediatheek, daar klikt u de theaterteksten aan.

U kunt o.a. zoeken op persoon (bijv. de auteur of bewerker). Vul hier eerst de achternaam in, dan de voornaam (bijv. Hove, Ivo van). Wanneer u op de veldnaam (bijv. titel of persoon) klikt krijgt u rechts uitgebreide informatie over de zoekmogelijkheden.

Mocht u de tekst niet vinden, dan is het raadzaam om het altijd nog even aan de UvA balie vragen. Mail: ub-baliebc@uva.nl Tel.: 020-525 2473. Als een tekst voor 1945 is uitgegeven is deze vaak nog niet ingevoerd in de database.

De teksten worden uitgeleend als ze dateren van ná 1945. Onderaan de beschrijving is te zien of een tekstexemplaar wel of niet uitleenbaar is.

Heb ik ook een lenerspas nodig voor het inzien van de TIN Erfgoedcollectie?
Ja, ook voor het aanvragen van materiaal van de Erfgoedcollecties is een UvA lenerspas nodig.
Het nummer van uw lenerspas vult u in op het Aanvraagformulier TIN collectie.
Dit formulier vindt u als u in de TIN Collectie catalogus op het betreffende item klikt op ‘Dit item lenen of inzien?’
Ik ben op zoek naar een monoloog voor een auditie. Waar kan ik die vinden?
In de collectiecatalogus kunt u zoeken bij theaterteksten op trefwoord ‘monologen’ onder uitgebreid zoeken. Volgt u verder het 3 stappenplan om de tekst aan te vragen.
Hebben jullie bladmuziek van ...?
De collectie bladmuziek bevat een schat aan Nederlands repertoire vanaf ca. 1870. Het TIN bezit veel losse, orginele, soms zelfs handgeschreven bladmuzieknotaties (Louis Davids, Harry Bannink). En daarnaast is een grote collectie internationale songbooks van musicals en popmuziek.

In de collectiedatabase kunt u bij bladmuziek kijken of we een bepaald nummer in de collectie hebben. Het beste resultaat krijgt u wanneer u op titel van een lied of musical zoekt. Niet bij alle bladmuziek is namelijk de naam van de uitvoerende ingevoerd, omdat veel liedjes meerdere uitvoerenden kennen.U kunt natuurlijk wel zoeken op persoon (bijv. de componist of tekstschrijver). Tik hier eerst de achternaam in, en selecteer vervolgens met lijst personen de juiste persoon.

Nb: Er is maar weinig actueel Nederlands cabaretrepertoire waarvan de muziek in druk verschijnt. Alleen nummers die tot de hitlijsten zijn doorgedrongen worden nog wel eens in bundels opgenomen.

Wordt bladmuziek uitgeleend?
Bladmuziek kan niet worden uitgeleend i.v.m. de auteursrechten die erop rusten. Van de rechtenvrije bladmuziekexemplaren kunnen in de UBA kopieën worden gemaakt.
Hebben jullie teksten ook digitaal?
Nee,  scripts zijn alleen in boekvorm op aanvraag beschikbaar.
Voor een tv-uitzending registreren wij een theatervoorstelling rondom Louis Davids. Aangezien jullie prachtige foto’s in jullie archief hebben zouden we hier graag gebruik van maken. Kan dat?
Ja, dat kan. Videomateriaal en theaterfoto’s uit de collectie zijn digitaal en in print te bestellen via roelbogaardsfotografie@gmail.com. Kijkt u voor de tarieven onder Collectie/Bestellen
Mijn vraag staat hier niet tussen, waar kan ik terecht?
Voor vragen over de mediatheekcollectie en het zoeken in de collectiedatabase  kunt u tijdens openingstijden bellen met de UvA balie: Tel.: 020-525 2473
of een e-mail sturen naar ub-baliebc@uva.nl

Voor vragen met betrekking tot de erfgoedcollectie kunt u contact opnemen met de Conservator uitvoerende kunsten bij Bijzondere Collecties:
Hans van Keulen
Tel. 020-525 4998
j.h.k.vankeulen@uva.nl

Voor vragen over Stichting TIN kunt een mail sturen naar: info@tin.nl