Home Theatercollectie: Raadplegen
Raadplegen
Onderzoekzaal Bijzondere Collecties (UvA), 2014. Foto: Jochem Jurgens

Raadplegen theatercollectie in 3 stappen

Materiaal uit de theatercollectie is voor iedereen toegankelijk en met een lenerspas te raadplegen in de UvA bibliotheken (uitleenbaar materiaal) en de Onderzoekzaal van Allard Pierson aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam of in het depot IWO in Amsterdam Zuid-Oost (materiaal ter inzage).

Zoekinstructies voor de collectiewebsite vindt u hier: Zoekinstructies theatercollectie.

De theatercollectie is sinds 2017 gevestigd in het IWO boekendepot van de UvA aan de Meibergdreef 29, Amsterdam._Om materiaal te bekijken dat niet transporteerbaar is naar andere locaties van de UB is het mogelijk een afspraak te maken om het materiaal in het depot in te zien. Dit kan van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het maken van een afspraak kan via TINdepot_ub@uva.nl.

In verband met Covid-19 (Corona virus) zijn we tot nader order niet aanwezig. Uiteraard werken we wel en kan materiaal dat digitaal is,  beschikbaar worden gesteld. Het kan zijn dat uw aanvragen langer duren dan normaal. Excuses voor het ongemak. We laten u hier zo snel mogelijk weten wanneer materiaal weer beschikbaar kan worden gesteld.

Rondleidingen in het depot voor bijvoorbeeld studenten van theatergerelateerde opleidingen zijn mogelijk (max. 10 personen). Wend je hiervoor ook naar het Tindepot_ub@uva.nl emailadres.

Boeken, teksten en bladmuziek uit de Theatercollectie zijn uitleenbaar via de gebruikelijke procedures: 

1. Zoek in de catalogus naar de beschikbaarheid van het door u gezochte item. 2. Vraag een lenerspas aan. Informatie over de lenerspas vindt u hier.
3. Klik op: ‘Dit item lenen of inzien?’ en vraag het item aan. U krijgt bericht waar en wanneer het materiaal voor u klaar ligt.

Hulp nodig? Voor inhoudelijke vragen over  de collectie of informatie over de toegankelijkheid van bepaalde materialen kun je mailen naar theatercollectie@uva.nl.
Voor vragen over de aanvraag van een lenerspas ga naar www.lenerspas.nl.

 

Zie ook:> Bruiklenen> Bestellen