Home Theatercollectie

Gids naar de Theatercollectie: waar moet u zijn?

Catalogus

De Theatercollectie is ontsloten via de Catalogus: http://theatercollectie.uva.nl. Zie in het stappenplan hoe u in drie stappen bij het collectie onderdeel komt van uw keuze.

De theatercollectie heeft een museale collectie bestaande uit kostuums, maquettes, rekwisieten, schilderijen, prenten en – tekeningen, scènefoto’s, portretfoto’s, accommodatiefoto’s, affiches, poppen, miniatuurtheaters. Museaal materiaal is  alleen raadpleegbaar op afspraak in het depot IWO in Amsterdam Zuid-Oost. Deze objecten zijn grotendeels gedigitaliseerd.

Tevens behelst de theatercollectie  archieven van personen en gezelschappen, teksten en boeken van voor 1945 (deze worden niet uitgeleend maar kunnen wel ingezien worden) en theaterboeken en teksten/scripts van na 1945 (deze zijn wel uitleenbaar), av-materiaal, bladmuziek, productiedocumentatie en knipselmappen.

Grote aanvragen kunnen alleen in het depot IWO in Amsterdam Zuid-Oost worden ingezien.

Aanvragen

Heeft u een collectie-item geselecteerd uit de theatercollectie, dan komt u door te klikken op ‘dit item lenen of inzien’ bij het aanvraagformulier TIN collectie. Op dit formulier kunt u aangeven welk materiaal u wilt aanvragen en in welke locatie: een UvA bibliotheek, de Onderzoekzaal van het Allard Pierson of het depot IWO in Amsterdam Zuid-Oost.

Voor het aanvragen van materiaal uit de theatercollectie moet u in bezit zijn van een lenerspas.

De theatercollectie wordt door het Allard Pierson aangevuld en beschikbaar gesteld voor bruiklenen, schenkingen en fotobestellingen.