Theatercollectie ook present bij Theaterfestival
    
Studenten en theatermakers samen aan het werk  in  Theaterencyclopedie edit-a-thon (Ajax foyer Stadsschouwburg dinsdag 11 september jl.)

 

Van donderdag 6 september tot en met 16 september is het jaarlijkse Nederlands Theater Festival. In het kader van de Nieuwe Grond worden een aantal activiteiten georganiseerd waarbij het erfgoed van Theater centraal staat.
Vrijdag 7 september van 15.00-18.00 uur Het Geheugen van Theater met presentaties van Simon van den Berg, Yolanda Melsert en het NIT. Zie tf.nl/programma-onderdeel/het-geheugen-van-theater/

Zaterdag 8 september: THE NEED FOR LEGACY – EEN BLIK OP DE ONZICHTBARE CANON.

THE NEED FOR LEGACY – een blik op de onzichtbare canon

Elke dag van 14-20 uur is er de ONTMOETINGSPLEK NEDERLANDS THEATER De Werkgroep NIT is een informele tafel voor documentatie, geheugen en discours in de podiumkunsten. Tijdens Nieuwe Grond#5 start de werkgroep een nieuwe netwerkinstelling voor erfgoed, reflectie, debat en onderzoek. De opzet is eenvoudig: een tafel met mensen eraan, een kast met de inventaris van de TIN collectie in Zuid-Oost (voorheen Theater Instituut Nederland) en een doos waar gezelschappen hun archief kunnen langs brengen.

De ontmoetingsplek is de plek om het tijdens het Nederlands Theater Festival over erfgoed te hebben. Je kunt er terecht met een concreet idee of een vaag verlangen, of gewoon om een kop koffie te drinken. Er zullen ook activiteiten plaatshebben zoals het editen van de theaterencyclopedie met een grote groep theaterliefhebbers en de inname van archiefmateriaal. Dinsdag 11 september: Simon van den Berg:
Calling all theaternerds! Doen jullie mee met de Theaterencyclopedie edit-a-thon?
Zoals aangekondigd in Theatermaker (https://www.theaterkrant.nl/tm-arti…/geschiedenis-schrijven/) gaat op het komende Nederlands Theater Festival de nieuwe netwerkinstelling voor erfgoed en reflectie van start. Ik had bedacht dat het dan leuk is om in dat kader een edit-a-thon te houden, om de kennis uit onze hoofden en uit overal verspreide boeken en artikelen te stollen in de enige overkoepelende datastructuur die we nu hebben:
Op 11 september gaan we vanaf 14u aan de slag in de Stadsschouwburg Amsterdam. Als je hieronder (of per mail) laat weten of je belangstelling hebt, dan kunnen we ter voorbereiding al een thema en/of een aantal lemma’s vaststellen die we willen aanpakken en bronnen verzamelen. Doe mee, want de geschiedenis schrijft zichzelf niet!

50 JAAR REGIE INTERVIEWS

50 Jaar regie interviews

De Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam bestaat 50 jaar. Reden voor een feestelijke duik in het roemrijke verleden van de opleiding waar theaterkunstenaars als Erik Vos, Jan Joris Lamers, Gerardjan Rijnders, Susanne Kennedy en Eline Arbo studeerden. In de reeks 50 jaar Regie-podcasts ontvangt Oscar van den Boogaard beroemde en beruchte oud-studenten uit binnen- en buitenland – onder meer Erik Vos, Gerardjan Rijnders, Marcus Azzini, Ira Judkovskaja, Lotte de Beer, Jan Joris Lamers, Johan Doesburg, Leonard Frank en, uit Noorwegen, Victoria H. Meirik. Hij spreekt met hen over hun visie op het vak en het theater van toen en nu.

De interviews worden opgenomen in aanwezigheid van publiek, in de Pleinfoyer in ITA (voorheen Stadsschouwburg Amsterdam). Vrij

󰁓
󰀩