Home Blog Nieuws: Rondleidingen in het nieuwe depot van de Theatercollectie
Rondleidingen in het nieuwe depot van de Theatercollectie

Veel rondleidingen door het nieuwe depot van de Theatercollectie

Met ingang van maart 2017 is de Theatercollectie opgeslagen in het UvA depot, het IWO. Bezoekers weten deze nieuwe locatie goed te vinden, en er zijn dan ook al veel bezoekers geweest, waaronder een aantal rondleidingen.

De volgende groepen hebben inmiddels een rondleiding gekregen door het nieuwe depot: studenten Theaterwetenschap uit Utrecht, medewerkers van het IWO depot waar de collectie is ondergebracht, Vrienden van de Bijzondere Collecties, studenten scenografie van de HvA, en studenten Museumstudies UvA .

Ook Modemuze, het platform voor mode en kostuums in Nederland waar de mode- en kostuumcollecties van verschillende Nederlandse musea online te vinden zijn, organiseerde een rondleiding in het depot, waarbij de theaterkostuums in de spotlights stonden. Op deze pagina enkele foto’s van deze rondleiding.

rondleiding-Modemuze-700

Rondleiding door het depot voor Modemuze

 

Video

Folia maakte onlangs een video over de theatercollectie in het depot: ”Diep verstopt in de krochten van UvA’s Bijzondere Collecties huist een theaterdepot. Daar liggen allerlei theaterparafernalia, van kostuums tot poppen en maquettes”.

 

Meer informatie

Informatie over de collectie, zie Theatercollectie

󰁓
󰀩