Home Blog Nieuws: Minitentoonstelling Wim Sonneveld
Minitentoonstelling Wim Sonneveld
Niemand dan wij; Wim Sonneveld & Friso Wiegersma, Bezorgd en ingeleid door Frank Jochemsen; Uitgave: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam

Minitentoonstelling Wim Sonneveld

Wim Sonneveld is van grote invloed geweest op de Nederlandse theater- en liedcultuur. Zijn vriend, vormgever en tekstschrijver Friso Wiegersma was beeldbepalend voor Sonnevelds carrière. In de zevenentwintig jaar dat zij een relatie hadden, schreven ze elkaar met grote regelmaat brieven. De briefwisseling tussen de geliefden is onlangs gevonden in de nalatenschap van Wiegersma en is nu voor het eerst gepubliceerd. Daarnaast is ook een aantal van de liefdevolle tekeningen en collages waarin Wiegersma zichzelf als loensende “Friepel” opvoert, teruggevonden. De brieven en tekeningen zijn samengebracht in de publicatie  “Niemand dan wij”, zorgvuldig bezorgd, ingeleid en van voetnoten voorzien. Het boek geeft een ongekend intieme inkijk in deze intense liefdes- en werkrelatie.

Ter gelegenheid van deze publicatie is een minitentoonstelling in gericht bij de Bijzondere Collecties.

In de vitrines zijn onder andere privé-foto’s van Wim Sonneveld en Friso Wiegersma te zien, enkele “Friepels” (de tekeningen van Friso Wiegersma), en een keuze uit de originele brieven van Wim Sonneveld en Friso Wiegersma. Samen geven ze een unieke kijk in het privéleven van Wim Sonneveld, wat hij altijd zorgvuldig voor de buitenwereld verborgen heeft gehouden.

 

Meer informatie

De minitentoonstelling is te zien in drie grote vitrines in de hal van de Bijzondere Collecties UvA en is gratis toegankelijk.

Adres: Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, Oude Turfmarkt 129.

29 juni t/m 7 augustus 2017, openingstijden zie: Openingstijden Bijzondere Collecties.

Op 5 juli vindt een Boekensalon Wim Sonneveld en Friso Wiegersma plaats over deze publicatie. Aanmelden kan via de Website Bijzondere Collecties.

Publicatie: Niemand dan wij; Wim Sonneveld & Friso Wiegersma, Bezorgd en ingeleid door Frank Jochemsen; Uitgave: Nijgh & Van Ditmar, Amsterdam.

󰁓
󰀩