SAVE THE DATE: 7 oktober 2019 Teach-in 50 jaar Aktie Tomaat

Aktie Tomaat is in de afgelopen vijftig jaar geanalyseerd, gecanoniseerd en gemythologiseerd. In oktober gaan we nog één keer de confrontatie aan, op en rond het Universiteitstheater, de magische plek waar vijftig jaar geleden op de zogenaamde maandagavondbijeenkomsten door de analysegroep Tomaat werd besproken hoe tot een geëngageerd toneelbestel te komen.

De Theatercollectie/Allard Pierson organiseert een bijeenkomst voor theatermakers, journalisten, historici, wetenschappers, dramaturgen en studenten, waarin we met het historisch materiaal in de hand (pamfletten, geluidsopnames, etc) kijken naar nieuwe vragen en blinde vlekken.

Een teach-in is een praktische, participatieve en actieve onderwijs- en discussievorm met een brede scope, die populair werd in de studentenacties van 1968, in het bijzonder geschikt voor het behandelen van gepolarisseerde onderwerpen. Experts delen hun kennis en publiek gaat voor in de discussies en de bevraging, praktische doelen en acties zijn het resultaat.

Programma in ontwikkeling, meer informatie volgt.

Save the date! Maandag 7 oktober 2019 10:00 – 18:00

Waar: Theaterwetenschap, Nieuwe Doelenstraat 16 en Allard Pierson, Oude Turfmarkt 127, Amsterdam

“Dat willen wij wel eens weten?

Misschien wil u het ook wel eens weten?

En dat kan!

Wij rekenen op Uw komst.

Het gaat ons allemaal aan.”

(bron: pamflet uit documentatie verzameling Aktiegroep Tomaat)

󰁓
󰀩