20 december: Boekpresentatie ‘Het beste van Best’

Op 5 oktober 2016 werd de circuscollectie van Jaap Best overgedragen aan de Bijzondere Collecties, over deze collectie verschijnt nu het boek ‘Het beste van Best’.  Conservator Hans van Keulen interviewt Dick H. Vrieling over het boek ‘Het beste van Best’ en Bert Sliggers, oud-conservator van het Teylers museum.

De circuscollectie bestaat onder andere uit 7.000 affiches en zo’n 8.000 foto’s, en is bijeengebracht door de verzamelaar Jaap Best. Na zijn overlijden is de collectie door zijn vrouw in beheer overgedragen aan Teylers Museum. Teylers Museum heeft de collectie op internet ontsloten. Het bestuur van de stichting Jaap Best droeg vervolgens in 2016 de collectie over aan Bijzondere Collecties omdat hier reeds een grote circuscollectie aanwezig is. Op deze manier kan er meer aandacht en inhoudelijke expertise aan deze specifieke discipline worden besteed. Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de collectie om deze te integreren in de bestaande circuscollectie.

Dick H. Vrieling, de auteur van het boek Het beste van Best, en Bert Sliggers, oud-conservator van het Teylers Museum -beiden goed bekend met de familie Best-Otte- worden op deze middag geïnterviewd door Hans van Keulen, conservator uitvoerende kunsten bij de Bijzondere Collecties. Wie was nu precies Jaap Best en wat was zijn insteek om te gaan verzamelen? Er zullen herinneringen worden gedeeld en anekdotes worden verteld over dit echtpaar.

Programma
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Hans van Keulen interviewt Dick H. Vrieling en Bert Sliggers
17.00 uur: Borrel en boekverkoop

󰁓
󰀩