Home Blog Nieuws: Tentoonstelling Selamat Sjabbat in Joods Historisch Museum
Tentoonstelling Selamat Sjabbat in Joods Historisch Museum
Spotprent van Louis de Vries op zijn terugkeer naar Indië, litho van G.J. Haller, 1915.

Dit najaar organiseert het Joods Historisch Museum in Amsterdam een tentoonstelling waarin het onderbelichte verhaal verteld wordt van de joden in Nederlands-Indië. De expositie neemt de bezoeker mee naar het einde van de negentiende eeuw, de koloniale tijd, de oorlog in de Pacific en de naoorlogse situatie. Unieke historische objecten, foto’s en interviews onthullen ontroerende verhalen. Het hedendaagse joodse leven in Indonesië is begin 2014 gefotografeerd door Pauline Prior.

Te zien uit de Theatercollectie

Ook uit de Theatercollectie van het voormalig Theater Instituut Nederland, nu in beheer bij de Bijzondere Collecties UvA zijn enkele bruiklenen te zien in deze tentoonstelling. Het gaat om een spotprent van acteur Louis de Vries op zijn terugkeer naar Indië, een fotoalbum van de reis naar Nederlands Indië door actrice Fie Carelsen in 1933 en een Fotoalbum van de voorstelling Judas Ish Kariot door Tooneel Ensemble Louis de Vries in Nederlands Indië.

Foto uit het fotoalbum van de voorstelling Judas Ish Kariot door Tooneel Ensemble Louis de Vries in Nederlands Indië.

Foto uit het fotoalbum van de voorstelling Judas Ish Kariot door Tooneel Ensemble Louis de Vries in Nederlands Indië.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tentoonstelling is te zien t/m 8 maart 2015 in het Joods Historisch Museum. Meer informatie, zie Website Joods Historisch Museum.

󰁓
󰀩