Home Blog Nieuws: Tentoonstelling handpoppen van Jan Nelissen
Tentoonstelling handpoppen van Jan Nelissen
Handpop Mephisto van Jan Nelissen. Herkomst: Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA (Stichting TiN).

In de foyer van Ogterop is nog tot zondag 9 oktober 2016 een tentoonstelling te bezichtigen met poppen van Jan Nelissen. Hiervoor zijn 20 handpoppen van Jan Nelissen in bruikleen gevraagd van de Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA (Stichting TiN). De tentoonstelling is onderdeel van Puppet International, het internationale poppen- en figurentheaterfestival dat van woensdag 5 t/m zondag 9 oktober 2016 plaatsvindt in Meppel. Meer informatie vindt u op de Website.

 

Theatervoorstelling Servaes Nelissen

Servaes Nelissen maakte een theatervoorstelling over zijn vader Jan Nelissen en zijn uitstervend métier: het klassieke handpoppenspel. Een ode aan een theaterman die geroemd wordt door collega’s, maar die zijn werk vaak in de marge van kindervermaak ziet weggezet. Servaes schetst tevens het portret van een lieve, rusteloze vader die altijd op zoek is naar bevestiging. Elke keer weer brengt hij de magie van het poppenspelen tot een hoogtepunt.

De voorstelling “Mijn vader was een poppenspeler” die in 2015 in première ging, wordt vrijdag 7 oktober weer opgevoerd in het kader van Puppet International in Meppel.

Meer informatie zie: Voorstelling Servaes Nelissen.

󰁓
󰀩