Recente aanwinsten

De collectie is de afgelopen tijd uitgebreid met een aantal recente aanwinsten.

  • Nalatenschap van Natascha Emanuels. Zij  werd landelijk bekend door haar Vrouwenkabaret dat in de jaren zeventig in de Nederlandse theaters te zien was. In de programma’s werd de positie van de vrouw in de maatschappij kritisch en met humor op het toneel gebracht. De meest succesvolle voorstelling was Een traan voor elke roos die in 1977 in première ging in het Holland Festival. Na het Vrouwenkabaret richtte Natascha Emanuels zich op het regisseren van diverse cabaret- en toneelgroepen en begeleidde zij ondermeer deelnemers van het Camarettenfestival. Zo regisseerde zij ook het eerste theaterprogramma van Paul de Leeuw en coachte zij Seth Gaaikema. Zij overleed 12 mei 2018.
  • Het archief van de Theaterschool (nu Academie van Theater en Dans) 1950-1988 en 1988-2000. Dit sluit aan bij het archief dat we reeds beheerden vanaf de oprichting van de Toneelschool in 1874.
  • Twee maquettes van de scenograaf Jan Klatter ; Haroen en de zee van verhalen van Salmon Rushdie, in de regie van Guy Cassiers bij RO Theater 2001 én Wilhelmina: Je maintiendrai van Ton Vorstenbosch; regie Mette Bouhuis 1998.x

    Haroen en de zee van verhalen

󰁓
󰀩