Home Blog Nieuws: Nieuwe website Werkteater
Nieuwe website Werkteater
V.l.n.r.: Vooraan: Daria Morh, Shireen Strooker, Frank Groothof, Rense Royaards, Peter Faber. Achter: Yolande Bertsch en Herman Vinck. Repetitiefoto van de filmopname in Santpoort van de voorstelling Toestanden, 1975. Foto: Ulli Weiss.

Website Werkteater

 
De nog levende acteurs van het Werkteater lanceren 27 oktober 2014 een website waarop vrijwel alle stukken, films en teksten van het gezelschap gratis te zien en te downloaden zijn.
Het theatergezelschap Werkteater werd opgericht in 1970. De groep, die bestond tot halverwege de jaren tachtig, kwam voort uit de onvrede van acteurs over het gebrek aan aandacht voor experimenteel, kleinschalig theater. Aan de groep waren in de loop der jaren veel grote acteurs verbonden, zoals Joop Admiraal, Cas Enklaar, Peter Faber, René Groothof, Marja Kok, Gerard Thoolen, Helmert Woudenberg, Olga Zuiderhoek en Shireen Strooker.

 

Bijdrage van Theatercollectie aan de realisatie van de nieuwe website over het Werkteater

De website is gefinancierd dankzij crowdfunding. Maar niet onbelangrijk voor de realisering van de website, is dat Bijzondere Collecties UvA, waar het archief van het Werkteater, inclusief de foto’s en video’s, beheerd wordt, actief heeft bijgedragen aan de totstandkoming van deze site. Honderden voorstellingsfoto’s zijn aan de makers van de website geleverd. Daarnaast zijn de video’s van het Werkteater uit deze collectie gedigitaliseerd door Herman Carstens. Al dit materiaal is “om niet” voor het maken van de website ter beschikking gesteld.
Een mooi voorbeeld van hoe het beheer van de collectie van het voormalige Theater Instituut Nederland voortgezet wordt door de UvA Bijzondere Collecties!

Vanaf 27 oktober te zien op de nieuwe website van het Werkteater: Website Werkteater.nl

 

󰁓
󰀩