Home Blog Nieuws: Diederik Hummelinck nieuw bestuurslid Stichting TiN
Diederik Hummelinck nieuw bestuurslid Stichting TiN

Diederik Wagenaar Hummelinck is onlangs toegetreden tot het bestuur van de Stichting TiN. Met medebestuursleden Berend Jan Langenberg (voorzitter), Sylvia Dornseiffer (secretaris) en Thomas Smit (penningmeester) bestaat het bestuur nu uit vier leden.

Diederik Hummelinck is oprichter en met Arjen Stuurman eigenaar van ‘Hummelinck Stuurman Theaterbureau’, één van de grootste producenten van Nederlands toneel. Hummelinck Stuurman bestaat reeds 30 jaar.

Hummelinck rolde als geschiedenisstudent het vak van impresario in. Hij was in 1977 aanwezig bij het Delfts studentencabaretfestival, en bood zich na afloop aan als impresario bij de hem bekende winnaars Aernout Witteveen en Chris Houtman. Na deze start breidde zijn bureau zich snel uit met meer artiesten en voorstellingen, en toen na een aantal jaren de behoefte groeide om verder uit te breiden zocht hij naar een zakenpartner. Deze vond hij in de persoon van Arjen Stuurman. Stuurman werkte op dat moment bij de schouwburg in Arnhem en had de ervaring en met name de nodige financiële kennis voor een hechte en succesvolle samenwerking die sinds 1983 duurt.

Naast cabaret is Hummelinck Stuurman Theaterbureau als producent actief voor toneel, dans, kinder- en familietheater, Nederlandstalige pop en muziektheater.

Diederik nam in 2011 afscheid als uitvoerend directeur en producent. Om Nederlandse en Vlaamse stukken buiten onze grenzen gespeeld te krijgen houdt hij zich nu onder de naam ‘Hummelinck Internationaal’ bezig met de verkoop van de opvoeringsrechten van deze toneelteksten in het buitenland.

Meer informatie, zie website Hummelinck Stuurman Theaterbureau

En zie ook een uitgebreide geschiedenis van Hummelinck Stuurman Theaterbureau, op deze pagina

󰁓
󰀩