Home Over TIN: Organisatie

Organisatie

TIN

Na de sluiting van het Theater Instituut Nederland (TIN) heeft de stichting in 2013 grote wijzigingen ondergaan. Stichting TIN staat nu voor Theater in Nederland, is eigenaar van de erfgoedcollectie en ziet toe op het beheer door de Universiteit van Amsterdam.

Stichting TIN maakt zich samen met de Universiteit van Amsterdam/ Bijzondere Collecties sterk voor projecten en activiteiten die de zichtbaarheid en actualiteit van de collectie vergroten, zoals onderzoek, bruiklenen, schenkingen, tentoonstellingen en publicaties. Een sprekend voorbeeld dat door Stichting TIN financieel wordt ondersteund is de online Theaterencyclopedie. Stichting TIN is initiatiefnemer van de Vriendenkring Theatercollectie en de Nieuwsbrief.

Voor de bestuursverslagen en jaarrekeningen van de Stichting Theater in Nederland zie:

Jaarrekening en Bestuursverslag 2013,

Bestuursverslag 2014Bestuursverslag 2015Bestuursverslag 2016

Jaarrekening 2015Jaarrekening 2014.

Voor het meerjaren Beleidsplan van de Stichting TIN zie Beleidsplan 2014-2017

Bestuur TIN

Het bestuur van TIN bestaat per 1 januari 2015 uit:

Berend Jan Langenberg, voorzitter

BerendJanLangeberg

Berend Jan Langenberg (1947) is econoom. Hij doet onderzoek en adviseert zelfstandig op het gebied van de arbeidsmarkt in de culturele sector. In de zomer van 2012 nam hij afscheid van de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij 22 jaar economische aspecten van kunst en cultuur doceerde. Eerder was hij werkzaam bij het ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk, bij de Nederlandse Opera en was hij zakelijk leider bij de Haagse Comedie/Het Nationale Toneel. Langenberg was ook directeur van de Vereniging van Nederlandse Toneelgezelschappen (VNT, voorloper van de huidige NAPK).

Sylvia Dornseiffer, secretaris

Foto: Hannie van Herk

Foto: Hannie van Herk

Sylvia Dornseiffer is neerlandicus en is vanaf haar studietijd werkzaam in de culturele sector in Groningen, Tilburg en Amsterdam. Als stafmedewerker publiciteit werkte zij in de jaren ’80 bij het Kultureel Sentrum Tilburg en het Nederlands Theater Instituut. Daarna was Sylvia Dornseiffer directeur van het Fonds voor de Letteren (het huidige Nederlands Letterenfonds) en van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Zij vervulde daarnaast bestuurlijke functies in vele literaire organisaties, Kunsten ’92 en Werkgeversorganisaties. Momenteel is zij werkzaam als zelfstandig adviseur en als partner van Marc Noyons & Partners.

Thomas Smit, penningmeester

Foto: Jan van Mechelen

Foto: Jan van Mechelen

Thomas Smit volgt vanaf 1 januari 2015 Bert Janmaat op als penningmeester. Hij is econoom en sinds januari 2015 zakelijk leider van Theater Bellevue. Daarvoor werkte hij als zakelijk leider van Conny Janssen Danst en als Hoofd marketing/communicatie en publiekszaken bij de Theatercompagnie/Het Compagnietheater. Eerder werkte hij bij Bureau Promotie Podiumkunsten en de Rotterdamse Schouwburg. Thomas Smit is ook als penningmeester actief voor de Nederlandse Dansdagen, Stichting Thibaud Delpeut en Stichting Omscholingsfonds Dansers. Tot 1 januari 2014 was hij bestuurslid van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Diederik Wagenaar Hummelinck

Diederik-Hummelinck-561px

Diederik Wagenaar Hummelinck is oprichter en met Arjen Stuurman eigenaar van ‘Hummelinck Stuurman Theaterbureau’, één van de grootste producenten van Nederlands toneel. Hummelinck Stuurman bestaat reeds 30 jaar.

Naast producent is Hummelinck Stuurman Theaterbureau ook impresariaat voor een aantal cabaretiers en jeugd-en kindertheatergezelschappen.
Diederik nam in 2011 afscheid als uitvoerend directeur en producent. Om Nederlandse en Vlaamse stukken buiten onze grenzen gespeeld te krijgen houdt hij zich nu onder de naam ‘Hummelinck Internationaal’ bezig met de verkoop van de opvoeringsrechten van deze toneelteksten in het buitenland.

Bijzondere Collecties UvA

Bij Bijzondere Collecties werkt het team Uitvoerende kunsten en media aan de theatercollectie.