Home

Welkom bij circusmuseum.nl, dé toekomstige beeldbank met affiches, foto’s en prenten uit de theatercollectie van Bijzondere Collecties Universiteit van Amsterdam. Deze enorme collectie is samengesteld uit de verzameling van Jaap Best, uit die van Herman Linssen en van het Theaterinstituut Nederland en de Universiteitsbibliotheek van de UvA; bij elkaar de grootste circuscollectie van Europa. Deze site is ‘under construction’ in 2018.

English

Welcome to circusmuseum.nl, a future image bank with posters, photos and prints from the Bijzondere Collecties University of Amsterdam, the largest collection of circus memorabilia in Europe. This site is under construction in 2018. If you have any questions or suggestions, please contact us via TINdepot_ub@uva.nl.

Over

Binnen afzienbare tijd is deze site niet alleen een beeldbank maar ook een databank waarin heel veel informatie en gegevens van circussen in de Wereld, bijeengesprokkeld door Herman Linssen, worden gepresenteerd. Kortom we zijn in opbouw, de tent is uitgepakt maar de masten moeten nog omhoog. Wilt u ondertussen zoeken naar een specifieke affiche of foto; dan kunt u zoeken in onze database.